dimecres, 11 de gener del 2012

Crema de carbassa i llet de coco

No us lamenteu gens ni mica si mai us donen carbasses, ja sigui un professor o l'objecte del vostre desig amorós, aprofiteu-les i feu-ne un deliciós puré.  Nosaltres el vam fer l'altre dia, si bé he de dir que les nostres carbasses eren comprades al mercat i no el resultat de cap fracàs d'estudiant o d'amant.

Però, abans de res, us he de parlar de la Franca Masu i del seu disc "10 anys" que estem sentint mentre escrivim, una deliciosa recopilació de cançons que, des de l'Alguer, ens vessa el Mediterrani al menjador de casa.  Si mai en teniu l'oportunitat, no us estalvieu aquest bany!

Retornem, però, a les nostres carbasses.  Per fer una extraordinària crema de carbassa i llet de coco per a unes 6 o 7 persones vam haver de menester el següent:

- 1,5 Kg, aproximadament, de carbassa pelada i neta.
- Uns 150 g de cebes tendres.
- Una cabeça d'alls.
- Uns 30 g de gingebre picat.
- 2 llaunes de llet de coco  (És important no confondre la llet de coco amb la crema de coco, una mena de xarop superdolç que no és gens adequat per a aquesta recepta).
- 1/2 litre de llet.
- Sucre morè. 
- Pebre blanc.
- Oli d'oliva.
- Sal.
- Una mica de coco ratllat, per guarnir el plat.


Vam començar per pelar i netejar les carbasses fins a tenir, aproximadament, el quilo i mig que necessitàvem.


Vam tallar-les a bocins no massa grossos.


I les vam posar en una olla amb aigua bullint i una mica de sal.

Quan, en pocs minuts, la carbassa va ser cuita, la vam escórrer i la vam reservar.


A part, vam tallar les cebes tendres a bocins petits.


Vam picar els alls.


I vam pelar i ratllar el gingebre.

En aquest punt, no deixeu d'aturar-vos un moment per gaudir de l'extraordinari aroma d'aquest exòtic tubercle.


Aleshores, vam posar una paella al foc amb oli i, quan va ser calent, hi vam abocar el gingebre ratllat.


Després de donar dues remenades al gingebre, hi vam afegir la ceba i l'all.


Quan tot plegat va ser cuit, abans que comencés a enrossir, ho vam abocar a l'olla amb la carbassa bullida i hi vam afegir la llet de coco.


I, a continuació, la llet, una culleradeta i mitja de sucre morè i mitja culleradeta de pebre blanc.


Aleshores, ho vam triturar tot plegat amb el minipimer, hi vam afegir la mica de sal que ens va semblar que hi faltava i ho vam posar de nou al foc perquè fés un bull d'uns cinc minuts més.


En acabar, ja només ens calia posar la crema de carbassa al plat, per sobre de la qual vam espolsar una mica de coco ratllat, a manera de decoració.


Aquesta crema de carbassa i llet de coco va resultar, senzillament, deliciosa i, alhora, ben sorprenent, amb el seu aroma de coco i gingebre i un punt lleugerament picant.

Si mai ho proveu, després d'aquesta experiència no només ja no lamentareu que us donin carbasses, sinó que ho desitjareu de tot cor.  Paraula!!!

3 comentaris:

  1. MMMMMMMmmmmm! Bonísima.
    M'encanta cinar i el blog és fantàstic. Enhorabona

    ResponElimina
  2. M'ha anat molt bé aquesta idea perquè a l'hortet simbòlic que tenim ens ha donat carbasses i casualment tinc llet de coco. Ja us diré com ha sortit.

    ResponElimina
  3. Ha sortit boníssima. Moltes gràcies. És realment deliciosa.

    ResponElimina