dilluns, 30 d’octubre del 2017

Bacallà esqueixat amb tomàquet

L'altre dia, vam fer l'esqueixada de bacallà a l'estil de casa, tal com nosaltres tenim per costum de fer-la.

Si voleu, és una recepta simple, poc sofisticada, una mescla primària d'ingredients, però us ben asseguro que, si els ingredients són de primera, el resultat és espectacular.

I aquí és on volia anar a parar:  com de difícil és trobar a ciutat uns tomàquets amb gust autèntic de tomàquet!  Això per no parlar de la barbaritat de trobar tomàquets a qualsevol època de l'any.  Ara ja no només el canvi climàtic ens desorienta tot sovint respecte l'època de l'any en què estem, sinó que el mercat també ho aconsegueix cada vegada que ens hi atansem.

Bé, prou xerrameca i anem per la nostra senzillíssima recepta.

Per fer la nostra esqueixada de bacallà per a unes 5 persones, vam haver de menester els ingredients següents:

- 500 g. de bacallà dessalat per esqueixar (uns 100 g. per persona).

- 1,5 Kg. de tomàquets madurs.
- 1 llauna d'olives farcides.
- Oli d'oliva.
- Sal.
- Pebre negre.



Per començar, vam ratllar els tomàquets, directament en el mateix bol en què ho serviríem a taula.



A continuació, vam esqueixar el bacallà, que prèviament havíem dessalat fins aquell punt lleugerament saladet i gustós que ens agrada a casa.


Vam afegir-hi les olives, tallades a trossets,



i també un bon raig d'oli, sal i pebre negre, al nostre gust.



I ja teníem acabada la nostra esqueixada.  Ja només ens faltava posar-la a la nevera fins a l'hora de dinar, per servir-la fresqueta.


Podrem discutir aquí, si és un plat de cullera o de forquilla, si ens hi agrada sucar pa o no, però, en qualsevol cas, us asseguro que els de casa fem festa major davant d'un plat com aquest.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada